Ο Μουφτής Κομοτηνής για τη λειτουργία των τζαμιών

Με υγειονομικά μέτρα συνεχίζεται η λειτουργία των χώρων λατρείας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των τζαμιών. Σχετικά ενημέρωσε τους μουσουλμάνους της περιοχής ο Μουφτής δρ. Χαλίλ Τζιχάτ με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:

«Σύμφωνα με τον αριθ. δια.Δ1α / Γ.Π.οικ.8378 και με ημερομηνία 05.02.2021, τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας παρατείνονται έως τις 15-02-2021. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί συνεχίζουν να ισχύουν με πιστή τήρηση των προβλεπόμενων προστατευτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους για την προστασία της δημόσιας υγείας, ήτοι ένα άτομο ανά 25 τ.μ., χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο στο Τέμενος και χρήση της μάσκας και ειδικών ποδοναρίων κατά τη διάρκεια της παραμονής εντός του Τεμένους. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομαδικές προσευχές εντός των τζαμιών παρακαλούνται να στείλουν τον αριθμό 5 (στα SMS) για την μετακίνηση τους.

Σημ.: Παρακαλούνται όσοι συμμετέχουν στην ομαδική προσευχή να μην υπερβαίνουν τον επιτρεπόμενο ανά αριθμό των ατόμων ανά τέμενος που θα ενημερώνονται από τον υπεύθυνο θρησκευτικό λειτουργούς».

Source: xronos.gr

Leave a Reply

%d bloggers like this: