Κρήτη: Αντιδράσεις για τη Θεία Κοινωνία στο νοσοκομείο – Τι απαντά ο Μητροπολίτης

Σάλος στα Χανιά από την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, και καλεί όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν στον νοσοκομειακό ναό, να το δηλώσουν στην προϊσταμένη του τμήματος.

Σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, μία “ανάσα” στην κυριολεξία, από το γενικό Lockdown και ενώ λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις.

Η αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥ Χανίων, Κατερίνα Μανιμανάκη με ανάρτησή της στο facebook αντέδρασε “στο κάλεσμα”, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες “ξεπερνούν και φοβίζουν”:

 

 

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: “Κόκκινη γραμμή η Θεία Κοινωνία”

Πλήρη κάλυψη στον εφημέριο του Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου του Νοσοκομείου Χανίων έδωσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας κ’ Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, αναφέροντας σε ανακοίνωση, ότι πρόκειται για ενέργεια που γίνεται κάθε χρόνο και δεν χρειαζόταν ο ιερέας να ενημερώσει την Μητρόπολη.

Καλύπτω πλήρως για την ενέργεια. Η Θεία Κοινωνία -το έχω ξαναπεί- αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Όσοι πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ… Πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με την Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Source: https://www.ekriti.gr/kriti-hania/kriti-antidraseis-gia-ti-theia-koinonia-sto-nosokomeio-ti-apanta-o-mitropolitis

Leave a Reply

%d bloggers like this: