Κορωνοϊός: Θετικός ο καρδινάλιος Ντε Ντονάτις, αναπληρωτής επίσκοπος στη Ρώμη

Ο καρδινάλιος ‘Αντζελο Ντε Ντονάτις, αναπληρωτής επίσκοπος της Ρώμης (ο οποίος αντικαθιστά τον πάπα στα καθήκοντα που αφορούν την Αιώνια Πόλη) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο καρδινάλιος εισήχθη στην καθολική πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. Συνολικά, επτά κληρικοί του Βατικανού μολύνθηκαν από τον ιό, αλλά ο πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε αρνητικός στο τεστ για τον ιό. Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, δήλωσε ότι «τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και λειτουργίας καταστημάτων και υπηρεσιών, αναμένεται να παραταθούν τουλάχιστον μέχρι το Καθολικό Πάσχα, που γιορτάζεται στις 12 Απριλίου».

Στην Τσεχία, η κυβέρνηση παρέτεινε έως τις 11 Απριλίου τα μέτρα σχετικού περιορισμού, με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έξω από το σπίτι, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που είναι οπωσδήποτε αναγκαία η έξοδος, παρατείνεται έως τις 11 Απριλίου στις 04.00 Γκρίνουιτς» (07.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού, Αντρέι Μπάμπιτς στο Twitter.

Ο περιορισμός στο σπίτι που επιβλήθηκε στις 16 Μαρτίου και αρχικά παρατάθηκε έως την 1η Απριλίου προβλέπει εξαιρέσεις συγκεκριμένα για τις μετακινήσεις έως τον χώρο της εργασίας, τις επισκέψεις σε οικείους που χρειάζονται βοήθεια, στην αγορά για τα ψώνια, σε ταφές και σε περιπάτους στη φύση. Η Τσεχία έχει καταγράψει 2.942 κρούσματα και 23 θανάτους.

Source:  iefimerida.gr

Leave a Reply

%d bloggers like this: