Πάσχα με λειτουργίες αλλά χωρίς πιστούς ζητά η Εκκλησία της Κρήτης

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία της Κρήτης, ζητώντας να επιτραπεί σε όλους τους ενοριακούς και μοναστηριακούς ναούς να τελεστούν οι ακολουθίες καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας, χωρίς τη συμμετοχή πιστών.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς» ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος Ξενάκης, η Εκκλησία της Κρήτης κατανοεί τις δυσκολίες των ημερών και δεν κρίνει σκόπιμο να ζητήσει να «ανοίξουν» τελείως οι ναοί, όμως αίτημά της είναι να τελεστούν οι ακολουθίες της Μ. Βδομάδας κανονικά μονάχα από τον ιερέα, με τον ψάλτη και τον νεωκόρο.

Μάλιστα η Εκκλησία της Κρήτης φαίνεται να αιτείται να μπορούν οι πιστοί, σύμφωνα πάντα με ό,τι είναι επιτρεπτό και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, να εισέρχονται στους ναούς και να μπορούν να προσεύχονται και να προσκυνούν τις εικόνες, αφού όμως τελεστούν οι ακολουθίες οι οποίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών όπως ο νόμος προβλέπει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της, η Εκκλησία της Κρήτης θεωρεί πως αν ικανοποιηθεί το αίτημά της από την Πολιτεία, «θα δώσει δύναμη στους ανθρώπους και θα αποτελεί ένα στήριγμα για εκείνους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Πηγή: εφημερίδα «Πατρίς» /  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Leave a Reply

%d bloggers like this: