Κορωνοϊός: Ιερέας – ήρωας έδωσε την αναπνευστική μάσκα του σε νεότερο ασθενή και πέθανε

Μια ιστορία, παράδειγμα ηρωισμού από την δοκιμαζόμενη Ιταλία.

Το όνομα του ήταν Giuseppe Berardelli και άφησε την τελευταία του πνοή στο Casigno της Λομβαρδίας, χτυπημένος από τον κορονοϊό. Ήταν 72 ετών και ιερέας.

Ο ιερές από το Casigno έχει γίνει τις τελευταίες ώρες εθνικός ήρωας στην Ιταλία και ένα παράδειγμα ηρωισμού καθώς θυσίασε την δική του ζωή για έναν νεότερο ασθενή, δίνοντάς του την αναπνευστική του μάσκα.

Ο Berardelli πριν λίγες ημέρες δέχτηκε ένα δώρο από το ποίμνιό του. Μια μπουκάλα οξυγόνου και μια αναπνευστική μάσκα, αγαθά τα οποία στην Ιταλία πλέον δεν υπάρχουν.

Όταν όμως πληροφορήθηκε πως κάποιος νεότερος χρειαζόταν οξυγόνο αλλιώς θα έχανε την μάχη με τον θάνατο, χωρίς δεύτερη σκέψη, έδωσε τον αναπνευστήρα του.

Η ακριβής ηλικία και η κατάσταση του δεύτερου ασθενή δεν είναι γνωστή, αλλά στην γειτονική Ιταλία οι νεότεροι που έχουν ανάγκη από αναπνευστήρες, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρουν αντί ενός ηλικιωμένου.

Την ιστορία δημοσίευσε το ιταλικό περιοδικό Araberara ενώ την έκανε γνωστή ένας άλλος ιερέας, ο James Martin, Αμερικανός, που εργάζεται στο Βατικανό ως γραμματέας επικοινωνίας.

Source: Newsbomb Cyprus

Leave a Reply

%d bloggers like this: