Ο Επίσκοπος Κνωσού στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά (video)

Image result for Επίσκοπος Κνωσού κ. ΠρόδρομοςΣτον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά , Ηρακλείου λειτούργησε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος. Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αγγίζοντας τις καρδιές μας όπως πάντα με το μεστό κήρυγμα του αποσπασματικά ανέφερε και τα εξής:

«Αδελφοί μου ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αλλά ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ και εκεί στα σπίτια σας αγκαλιάστε τον Τίμιο Σταυρό, προσκυνήστε Τον, ακουμπήστε Τον στην καρδιά σας που είναι το κέντρο της ύπαρξης σας και πάρετε δύναμη από την δύναμη Του.

Η Χάρις του Τιμίου Σταυρού εξακτινώνεται σήμερα σε όλη την χώρα μας, αδελφοί μου, και φτάνει και κρουει την θύρα της καρδιάς κάθε ανθρώπου κι αν οι πύλες των ναών μας είναι κεκλεισμένες λόγω τούτων των έκτακτων μέτρων, μην αφήσουμε τις θύρες των καρδιών μας να κλείσουν και να σφραγιστούν. Αλλά ας τις κρατήσουμε ανοικτές για να μπορέσει εκεί να συν-χωρέσει μαζί μας ολόκληρος ο κόσμος».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλεστατος διάβασε μια ευχή για την πανδημία που μαστίζει όλον τον κόσμο, να δίδει ο Θεός υπομονή υγεία και δύναμη σε όλους και ιδιαιτέρως στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό και σε ολους εκείνους που με τον δικό τους τρόπο δίνουν τον αγώνα τους έναντι του ιου.

Source: cna.gr

Leave a Reply

%d bloggers like this: