Φωτογραφίες σοκ: Γεμάτες φέρετρα οι εκκλησίες στο Μπέργκαμο

 

Σοκάρει η φωτογραφία από την εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Μπέργκαμο της Ιταλίας όπου οι σοροί παραμένουν στο φέρετρο για αρκετές μέρες, καθώς τα κοιμητήρια είναι κλειστά, οι κηδείες έχουν απαγορευτεί και πολλοί από τους συγγενείς των νεκρών νοσούν και αυτοί από κορωνοϊό.

Μπεργκαμο

Τα νεκροτομεία στη Λομβαρδία και ειδικά στο Μπέργκαμο έχουν γεμίσει. Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Giorgio Gori, εξέδωσε διάταγμα κλείνοντας το τοπικό νεκροταφείο αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και διασφάλισε ότι θα δέχεται ακόμα φέρετρα. Πολλά από αυτά είχαν σταλεί στην Εκκλησία των Αγίων στο Μπέργκαμο, που βρίσκεται στο κλειστό νεκροταφείο, όπου τα φέρετρα για την καύση των νεκρών σχηματίζουν μια μακάβρια ουρά.

Φωτογραφίες σοκ: Γεμάτες φέρετρα οι εκκλησίες στο Μπέργκαμο

«Δυστυχώς δεν ξέρουμε πού να βάλουμε τους νεκρούς» λέει ο πάτερ Marco Bergamelli, ένας από τους ιερείς του ναού. Με εκατοντάδες να πεθαίνουν κάθε μέρα και με το κάθε πτώμα να χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για την καύση, έχει σχηματιστεί ένα απαίσιο απόθεμα.

 

Annmarie Tucker@Piscean69

Has anyone actually seen any such bodys being loaded?

Marco Biava@MarcoBiava

I’m from Bergamo and this is true. The coffins were stored in the church inside the Bergamo cemetery as the video shows

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Marco Biava

Με έκτακτο νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, απαγορεύτηκαν οι πολιτικές και θρησκευτικές τελετές, συμπεριλαμβανομένων των κηδειών, για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Οι αξιωματούχοι έχουν επιτρέψει στους ιερείς να ψάλουν μια προσευχή κατά την τελετή ταφής, που παρακολουθούν μόνο λίγοι από τους τεθλιμμένους.

Τα μέλη των οικογενειών των θανόντων κρατούνται μακριά και λόγω του κινδύνου της μόλυνσης, συχνά τα θύματα πεθαίνουν στην απομόνωση των νοσοκομείων χωρίς οικογένεια ή φίλους.

Στην τοπική εφημερίδα L’Eco di Bergamo, συνήθως η σελίδα με τις κηδείες είναι μία. Την Παρασκευή ήταν δέκα και η υπόλοιπη εφημερίδα ήταν αφιερωμένη στην σπαρακτική πορεία του ιού στην πόλη.

 

Τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503, ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

Source: kontranews.gr

Leave a Reply

%d bloggers like this: