Κορωνοϊός: Αναβάλλεται η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτης Ίμβρου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μεταθέτει την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιμβρου και Τενέδου, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Μαρτίου εξαιτίας των γενικότερων μέτρων που λαμβάνουν οι υγειονομικές αρχές για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την πρώτη στιγμή προέτρεψε όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες του ΠΟΥ και των κρατών λέγοντας: «Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι’ αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών».

Ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου, Κύριλλος, θα μεταβεί στην Ιμβρο την ερχόμενη Τρίτη για να αναλάβει τα νέα ποιμαντορικά του καθήκοντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Αι επικρατούσαι ανά την υφήλιον δυσμενείς συνθήκαι αλλά και η ποιμαντική ευθύνη προτρέπουν πάντας ημάς όπως ακολουθήσωμεν τας οδηγίας των κατά τόπους αρμοδίων υγιειονομικών αρχών προς περιστολήν του κινδύνου διασποράς του νεοεμφανισθεντος κορωνοϊού».

Source: protothema.gr

Leave a Reply

%d bloggers like this: