Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με τον Υπουργό Δημήτρη Νικολαΐδη στο Κάλγκαρι

ΚΑΛΓΚΑΡΙ. Όπως κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος επισκέφθηκε το Κάλγκαρι και έλαβε μέρος στο δείπνο της πρωτοχρονιάς στο πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητας Κάλγκαρι. Την επόμενη, 1η Ιανουαρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, βοηθούμενος από τον π. Δημήτριο Ρούγα και τον π. Παναγιώτη Ρούγα. Σημειώνεται εδώ, ότι το Κάλγαρι είναι μία από τις Κοινότητες που αρκετοί ευλαβείς χριστιανοί προσέρχονται στην Θεία Λειτουργία της πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Δημήτριος Νικολαϊδης, Υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Αλμπέρτα, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία με τη σύζυγό του και τις δύο θυγατέρες τους και όλοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας στο Κοινοτικό Κέντρο.

Φιλική συζήτηση είχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με τον Υπουργό κ. Δ. Νικολαΐδη και τον παρεκάλεσε να διαβιβάσει τις ευχές του για το νέο έτος στον Πρωθυπουργό της Alberta κ. Jason Kenney. Τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ι. Αρχιεπισκοπή μας. Συμφώνησαν να συνεργασθούν για τον εορτασμό της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας το 2021.

https://www.ekirikas.com/%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81/

Leave a Reply

%d bloggers like this: