Αρχιεπίσκοπος: Πρώτο μέλημά μας η ταπείνωση και η αγάπη

Κυριακή προ των Φώτων και μία μέρα πριν τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, ο επίσημος εορτασμός των οποίων θα τελεσθεί φέτος στην Κάτω Πάφο, ο Μακαριώτατος παρέστη σε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στη γενέτειρά του Τάλα. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος Ονησιφόρου.

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρει ότι ο Μακαριότατος μεταξύ άλλων ανέφερε πως “ο προσγειωμένος άνθρωπος γνωρίζει πώς να συμπεριφέρεται μέσα στην κοινωνία, ενώ αντίθετα, ο άνθρωπος ο υπερφίαλος, που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα, δεν ξέρει να συμπεριφέρεται σωστά μέσα στην κοινωνία, μόνο αν μετανοήσει και ταπεινωθεί”.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε πως “αν δεν αγαπήσει ο άνθρωπος πραγματικά τον Θεό, που σημαίνει να αρνηθεί τον λανθασμένο, ιδιοτελή, εγωιστικό, υπεροπτικό τρόπο συμπεριφοράς μέσα στην κοινωνία, ας μην περιμένει να αγιασθεί”.

“Αν δεν αγαπήσει τον συνάνθρωπό του, εκείνον τον ελάχιστο αδελφό του, που ο ίδιος ο Κύριος αγάπησε, δεν μπορεί να είναι κοντά στον Θεό, παρά μόνο μακράν τού Θεού”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, το πρώτο μέλημά μας είναι η ταπείνωσις και η αγάπη στους αδελφούς μας και έτσι μόνο μπορούμε να βρούμε τον Χριστό.

https://www.offsite.com.cy/eidiseis/topika/arhiepiskopos-proto-melima-mas-i-tapeinosi-kai-i-agapi?amp

Leave a Reply

%d bloggers like this: