Χανιώτης ιερέας παραδίδει δωρεάν μαθήματα λύρας στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του δήμου!

Από τα κρητικά γλέντια, στα οποία έπαιζε λύρα από την ηλικία των 15 χρόνων, ο 40χρονος ιερέας Γεώργιος Σεργάκης βρέθηκε στον άμβωνα της εκκλησίας να κηρύττει τον λόγο του Θεού και από εκεί μεταπήδησε και στις σχολικές αίθουσες, ως αναπληρωτής δάσκαλος Ειδικής Αγωγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας στον Γαλατά Χανίων!

«Έγινα ιερέας στα 30 μου… Ξεκίνησα ως μουσικός και για 15 χρόνια εργαζόμουν επαγγελματικά ως λυράρης, καθώς ο πατέρας μου ήταν για χρόνια επαγγελματίας μουσικός και είχα στόχο να συνεχίσω τη μουσική παράδοση της οικογένειας», ανέφερε ο πατήρ Γεώργιος στα «Χανιώτικα Νέα».

Όπως πρόσθεσε, η τελευταία φορά που έπαιξε επαγγελματικά λύρα και λαούτο ήταν το 2008, όταν πήρε την απόφαση να παντρευτεί και να χειροτονηθεί ιερέας:
«Είχα κάνει δισκογραφικές δουλειές και πήγαινα πολύ καλά στον μουσικό τομέα. Ο Θεός, όμως, τα έφερε έτσι, ώστε να γεννηθεί ο διακαής πόθος της ιεροσύνης, όταν ήμουν 22 ετών!»

Πέρα, όμως, από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, ο πολυσχιδής ιερέας λατρεύει τα παιδιά και γι’ αυτό αποφάσισε να γίνει εκπαιδευτικός.

«Χωρίς φροντιστήριο μπήκα στη Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία στο Ηράκλειο, πήρα το πτυχίο μου, στη συνέχεια έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και μπήκα στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Ρόδου. Παράλληλα, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή σε πανεπιστήμιο της Κύπρου. Πρώτα ο Θεός, το 2020 θα ξεκινήσω το διδακτορικό μου», τόνισε ο χαρισματικός κληρικός, ο οποίος διδάσκει δωρεάν λύρα στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και στην ενορία του Αγίου Φανουρίου στο Καλαμάκι Χανίων, όπου ως εφημέριος αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες.

https://www.newsbreak.gr/ellada/64703/chaniotis-iereas-paradidei-dorean-mathimata-lyras-sto-tmima-vyzantinis-moysikis-toy-dimoy/?amp

Leave a Reply

%d bloggers like this: