Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: «Να μας αφυπνίσει το δημογραφικό πρόβλημα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνέντευξη με πολλαπλά μηνύματα του Σεβασμιώτατου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε χθες, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, στέλνοντας μηνύματα αγάπης, πίστης, αλληλεγγύης αλλά και αφύπνισης μπροστά στους κινδύνους της κοινωνίας και του έθνους μας.

Ο Ποιμενάρχης μας, μίλησε για την ανάγκη εξάπλωσης του Ευαγγελίου και της Διακονίας του Θεού, αναφερόμενος εκτενώς και στο σπουδαίο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως προς τους αναξιοπαθούντες, ιδιαίτερη τούτη την περίοδο. «Υπάρχουν άνθρωποι μου δεν έχουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί» ανέφερε χαρακτηριστικά με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι η εκκλησία αποτελεί την κιβωτό της αγάπης.

Εξάλλου τόσο ο ίδιος όσο και οι ιερείς της Μητροπόλεως πασχίζουν τα φέρουν εις πέρας και βέβαια τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη βοήθεια του Θεού μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, κατά τη χθεσινή του παρουσία στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Εν συνεχεία έκρουσε το καμπανάκι για την Χριστιανική μας άγνοια. «Χριστιανοί χωρίς επίγνωση. Δεν μπορεί να μην γνωρίζουν για παράδειγμα τα παιδιά μας να μην μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα τι είναι ο Χριστός μας. Ο Χριστός μας είναι Θεός. Εκεί ποντάρουν οι πολέμιοί μας. Στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε. Για αυτό και αντιδράσαμε με τους φακέλους των Θρησκευτικών. Προσπαθούν να εξισώσουν τον Θεό μας με τους ψευτοθεούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Αρκετά όμως ο κ. Κοσμάς στάθηκε και στα πάθη μας και κυρίως στον εγωισμό μας το οποίο χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο θηρίο. «Οι άνθρωποι γίνονται δέσμιοι των παθών τους. Βλέπετε πόσο εύκολα διαλύονται οικογένειες σήμερα» υπογράμμισε μετά λύπης του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ξεχωριστές αναφορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγιναν στις αξίες της εξομολόγησης (Πανηγύρι Χαράς) και της Θείας Κοινωνίας καλώντας τον κόσμο να ταπεινωθεί έχοντας ως οδηγός τον Χριστό μας.

Ο Σεβασμιώτατος εν τω μεταξύ έστειλε μηνύματα αφύπνισης και προβληματισμού αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα του δημογραφικού που παρατηρείται ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου κάθε χρόνο οι θάνατοι υπερτερούν -και μάλιστα κατά πολύ- των γεννήσεων.

«Να μας αφυπνίσει και να μας θορυβήσει όλους το δημογραφικό. Η Ελλάδα σβήνει και χάνεται. Θα πρέπει κι εμείς από την πλευρά μας να σημάνουμε τις καμπάνες για το θέμα αυτό. Τα παιδιά είναι θησαυροί και θα πρέπει τα ζευγάρια να τεκνοποιούν» υποστήριξε ο Σεβασμιώτατος χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα έγκλημα τις αμβλώσεις.

 

Source:  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Leave a Reply

%d bloggers like this: