Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 11 Χριστιανούς στην Νιγηρία

Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, μαχητές του ISIS ανακοίνωσαν πως 11 Χριστιανοί στη Νιγηρία δολοφονήθηκαν, σε μια πράξη εκδίκησης για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ – Μπαγκντάντι.

Η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση «ISIS» ανακοίνωσε ότι σκότωσε 11 Χριστιανούς στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα ως πράξη εκδίκησης για το θάνατο του ηγέτη του, Αμπού Μπακρ αλ – Μπαγκντάντι.

Το υλικό των εκτελέσεων, δημοσιεύθηκε από την Amaq, μια σελίδα προπαγάνδας που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, δείχνοντας 11 δεμένα άτομα να παρατάσσονται σε μια υπαίθρια θέση.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο», ακούγεται να λέει στο βίντεο ένας άντρας που φοράει μάσκα.

Ένας από τους αιχμαλώτους στο βίντεο πυροβολήθηκε, ενώ οι υπόλοιποι αποκεφαλίστηκαν.

Τα θύματα πιστεύεται ότι είχαν συλληφθεί από το ISIS τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο μασκοφόρος άντρας, λέει επίσης ότι οι δολοφονίες είναι μια μορφή τιμωρίας για το θάνατο του Μπαγκντάντι, ο οποίος πέθανε στο Ιντλίμπ της Συρίας στις 26 Οκτωβρίου, αφού πυροδότησε ένα γιλέκο αυτοκτονίας όταν τον κηνύγησε μια αμερικανική μονάδα K-9.

Σε πρόσφατη δήλωση του στο BBC, ο Νιγηριανός Πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι καταδίκασε τις δολοφονίες αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία για την ταυτότητα των θυμάτων.

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τους τρομοκράτες να μας χωρίσουν, στρέφοντας τους χριστιανούς εναντίον των μουσουλμάνων, επειδή αυτοί οι βάρβαροι δολοφόνοι δεν αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ και τα εκατομμύρια άλλους μουσουλμάνους που τηρούν το νόμο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μπουχάρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών Νιγηριανών από την επαρχία της Δυτικής Αφρικής (ISWAP) του Ισλαμικού Κράτους, γνωστή και ως Μπόκο Χαράμ, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν επτά χριστιανούς κοντά στην πόλη Σιμπόκ στη βορειοανατολική Νιγηρία μετά από επιδρομές που πραγματοποίησαν στο χριστιανικό χωριό.

Σύμφωνα με την χριστιανική οργάνωση «Ανοιχτές πόρτες», πολλοί Χριστιανοί στη Νιγηρία αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και υποφέρουν από τη βία που προκαλούν μαχητικές ισλαμικές ομάδες.

«Η διαφθορά έχει αποδυναμώσει το κράτος, καθιστώντας το ανίκανο να προστατεύσει τους χριστιανούς από τη βία που διαπράττουν ομάδες όπως η Μπόκο Χαράμ. Μερικές φορές, οι εκκλησίες χρησιμοποιούνται ως οχήματα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», εξηγεί η χριστιανική οργάνωση.

https://www.offsite.com.cy/eidiseis/diethni/islamiko-kratos-skotose-11-hristianoys-stin-nigiria

Leave a Reply

%d bloggers like this: