Τη διάσπαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απεργάζεται το Πατριαρχείο της Μόσχας

Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Πατριαρχείο της Μόσχας απεργάζεται τη διάσπαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση Orthodox Christianity, η οποία απηχεί την νοοτροπία και τη γραμμή του Πατριαρχείου της Μόσχας. Σε δημοσίευμα της στην αγγλική γλώσσα, αναφέρει ότι η Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου διέκοψε την Ευχαριστιακή κοινωνία με τον Προκαθήμενο του Δευτεροβάθμιου πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μακαριότατο Πατριάρχη Θεόδωρο τον Β, επειδή ο τελευταίος προχώρησε στην αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο. Αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία της Ρωσίας έθεσε εκτός των Δίπτυχων της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο και δεν τον μνημονεύει κατά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Την εξέλιξη αυτή είχε εξαγγείλει ο εξ’ απορρήτων του Πατριάρχη Κυρίλλου, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής επί των Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας όταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στις 8 Νοεμβρίου προέβη στην επίσημη αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας που χορήγησε προ έτους το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια:

https://www.ekirikas.com/%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%cf%81%ce%b8%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1/

Leave a Reply

%d bloggers like this: