Μπογδάνος: «Τζάμπα μάγκες» αυτοί που έκαναν «μακιγιαρισμένο» τον Ιησού


«Η καταφυγή στην αυστηρότητα αποτελεί πια συνθήκη επιβίωσης της ταυτοτητάς μας» τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκάλεσε η αφίσα με τον «μακιγιαρισμένο» Ιησού Χριστό, που κυκλοφόρησε από μπαρ του Ναυπλίου. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει οργισμένη αντίδραση από τους κατοίκους της πόλης. Μάλιστα, μετά την κατακραυγή, οι υπεύθυνοι του μπαρ αναγκάστηκαν να αποσύρουν την αφίσα.

«Πρόκειται για τον Παντοκράτορα Χριστό, εικόνα του 6ου αιώνα από τη Μονή Σινά, με ευδιάκριτες επιρροές από πορτρέτα Φαγιούμ και μια ειδική λεπτομέρεια: Τα μάτια του Χριστού διαφέρουν μεταξύ τους, το ένα κοιτώντας αυστηρά και το άλλο σπλαχνικά τον θεατή, τονίζοντας έτσι τη διττή, θεία και ανθρώπινη φύση του Κυρίου» τονίζει μέσω του Facebook ο βουλευτής.

«Και το 2019, πλέον διωκόμενη θρησκεία στον πλανήτη ήταν ο χριστιανισμός. Ας μην κακοκαρδιζόμαστε χρονιάρες μέρες με μια χούφτα “τζάμπα μάγκες”, που μπροστά σε άλλες θρησκευτικές ευαισθησίες στέκονται κλαρίνο. Ας πάρουμε, όμως, ήρεμα και την απόφαση ότι η καταφυγή στην αυστηρότητα αποτελεί πια συνθήκη επιβίωσης της ταυτοτητάς μας» προσθέτει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

https://www.ethnos.gr/politiki/79719_mpogdanos-tzampa-magkes-aytoi-poy-ekanan-makigiarismeno-ton-iisoy

Leave a Reply

%d bloggers like this: