Μεσσηνία: Το εκκλησιαστικό οφφίκιο του Μεγάλου Εκκλησιάρχου του Αποστολικού Θρόνου Αλεξανδρείας στον Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σουλιμιώτη

Το εκκλησιαστικό οφφίκιο του Μεγάλου Εκκλησιάρχου του Αποστολικού Θρόνου Αλεξανδρείας απένειμε στον καταγόμενο από την Κυπαρισσία Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σουλιμιώτη ο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’.

Ο προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου επαίνεσε την μέχρι τώρα διακονία, το εκκλησιαστικό ήθος και την εν γένει προσφορά του Αρχιμανδρίτη Στεφάνου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στον Ελληνισμό της Αιγύπτου.

Από την πλευρά του με συγκινητικά λόγια ο Αρχιμανδρίτης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του και του ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Μακαριώτατε, τα έτη σας να είναι πολλά πλείστα υγείας και δυνάμεως ώστε και εμάς να μας καθοδηγείτε και να μας εμπνέεται στη διακονία μας αλλά να συνεχίζετε να ετοιμάζετε τις φάτνες των ψυχών των εκατομμυρίων Αφρικανών αδελφών μας που προσδοκούν η λαμπρά ημέρα για να δεχθούν τον εν Βηθλέεμ νηπιάσαντα Κύριόν μας”.

https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/ekklisia/item/203333-messinia-to-ekklisiastiko-offikio-tou-megalou-ekklisiarxou-tou-apostolikoy-thronou-aleksandreias-ston-arximandriti-stefano-soulimioti

Leave a Reply

%d bloggers like this: