Αρχιεπίσκοπος: Δεν πιστεύω με τον Ερντογάν επικεφαλής της Τουρκίας θα βρούμε λύση

Δήμητρας Μακρυγιάννη

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α`. Κατά το σημερινό ετήσιο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο διάδοχος του, δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει την προσωπικότητα του προκατόχου του.

“Κι αν φυσούσαν άνεμοι δυνατοί και σίφουνες, κράτησε δεν πτοήθηκε ο αείμνηστος, κράτησε τη σημαία ψηλά μέχρι το τέλος της ζωής του.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστες τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις και ενέργειες απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μιλώντας για λύση του κυπριακού προβλήματος ο Μακαριώτατος εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος.

“Έχουμε να κάνουμε με έναν εχθρό αδιάλλακτο που θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα το πληρώσει ακριβά. Εάν αρχίσουν συνομιλίες ίσως βρεθεί μια λύση που δεν πιστεύω με τον Ερντογάν επικεφαλής της Τουρκίας θα βρούμε λύση.”

Αναφερόμενος και στην ιστορική υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ για την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο, τόνισε πως…το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό αποτελεί θετική έκβαση για τις σχέσεις των δύο χωρών.

“Το βαλάντιο μας δε σηκώνει να αγοράσουμε από την Αμερική…αλλά έκαμε ένα καλό…θα χούμε δούνε και λαβείν με την Αμερική…καλά έκανε ο Πρόεδρος και έκανε άρση του εμπάργκο.”

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου φρόντισε να κάνει αναφορά και στη Βρετανία, η οποία…με προστυχιά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δημιουργεί διενέξεις στην Κύπρο.

Περισσότερα στο: Αρχιεπίσκοπος:Δεν πιστεύω με τον Ερντογάν επικεφαλής της Τουρκίας θα βρούμε λύση

Leave a Reply

%d bloggers like this: