Συνεργασία κυβέρνησης – Εκκλησίας ζήτησαν οι Μαυροβούνιοι

Να συνεργαστεί με το Πατριαρχείο της Σερβίας ζήτησαν σήμερα σε ογκώδη διαδήλωση οι Ορθόδοξοι Μαυροβούνιοι από τη κυβέρνηση της χώρας. 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πόλη Νίκσιτς, παραβρέθηκαν πάνω από έξι χιλιάδες πιστοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Πάγιο αίτημα τους η κατάργηση των άρθρων του νομοσχεδίου «Περί ελευθερίας θρησκεύματος και πεποιθήσεων και περί νομικού καθεστώτος των θρησκευτικών κοινοτήτων» το οποίο οι Βουλευτές καλούνται να το ψηφίσουν.

Ταυτόχρονα το κυβερνών Δημοκρατικό κόμμα των σοσιαλιστών και οι συνεργάτες του έχουν 42 από τους 81 ψήφους που απαιτούνται για να περάσει το νομοσχέδιο. Η έναρξη συζήτησης για την ψηφοφορία στη Βουλή ορίστηκε για τις 24 Δεκεμβρίου.

Στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία φοβούνται ότι μετά την έγκριση του σχετικού νόμου στο Μαυροβούνιο θα αρχίσει η κατάσχεση των εκκλησιαστικών περιουσιακών στοιχείων και η παράδοσή τους στην μη αναγνωρισμένη στον κόσμο «αυτοκέφαλη» εκκλησία του Μαυροβουνίου.

«Ζητούμε να υπογραφεί η συμφωνία με την κυβέρνηση, η οποία να έχει τους ίδιους όρους που περιέχονται στις συμφωνίες, τις οποίες το κράτος υπέγραψε με άλλες Εκκλησίες και θρησκευτικούς οργανισμούς και να ρυθμίζει τα ζητήματα προς κοινό συμφέρον. Καθώς και να ψηφιστεί ο νόμος περί επιστροφής των κατασχεθέντων και περί αποζημίωσης των κατασχεθέντων νωρίτερα», τόνισε η κεντρική επιτροπή των διοργανωτών της διαδήλωσης.

Source: Ορθοδοξία News Agency

Leave a Reply

%d bloggers like this: